MICROSOFT AMSTERDAM

Navržený otevřený průchod od recepce až do prvního patra umožňuje každému přístup k společenskému centru a těžišti budovy. Vytvořili jsme tak společný pracovní prostor, kde zaměstnanci i návštěvníci mohou komunikovat a spolupracovat. Reflektujeme tím flexibilitu a mobilitu produktů společnosti Microsoft. Pro neformální setkání jsou zde lavice, individuální pracovní místa, zasedací místnosti a dvě posluchárny pro podtržení společenského náboje tohoto patra-přízemí.

Pro komfort vybavenosti jsme navrhli kavárnu a krytý venkovní prostory pro stravování. Dále relaxační zóny a odpočinkové buňky pro ty, kteří potřebují trochu oddechu.

Stěžejním prvkem konceptu je stropní kolejnice, která plní funkci nejen navigační, ale je i multifunkční. Tento hravý prvek provádí lidi mezi různými pracovními zónami a představuje interakci s prostorem. Někde kolejnice slouží jako stojan na deštníky, věšák, mobilní příčka, prázdné desky na skicování...

 V dalších pěti patrech se objevují série týmových laviček, uzavřených a polouzavřených zasedacích místností, otevřených neformálních částí pro setkávání, kabin na soustředění, individuálních pracovních míst a salonků.

Každý obdržel svou vlastní schránku a křídu pro osobité ztvárnění dvířek.

tým: Ing.arch.Linda Novotná
projekt: Sevil Peach, Londýn
klient: Microsoft
stav: realizace