MICROSOFT AMSTERDAM

MICROSOFT AMSTERDAM

Navrhli jsme otevřený průchod od recepce až do prvního patra, který by umožňoval každému přístup k společenskému centru a těžišti budovy . Tím jsme vytvořili společný pracovní prostor , kde jak zaměstnanci tak návštěvníci mohou komunikovat a spolupracovat čímž jsme chtěli reflektovat flexibilitu a mobilitu produktů společnosti Microsoft. Přidali jsme lavice pro neformální setkání, individuálních pracovních karusely, zasedací místnosti a dvě posluchárny, abychom podtrhli společenský náboj tohoto patra.

 Pro jedlíky, jsme přidali kavárnu a krytý i venkovní stravování pro zaměstnance, stejně jako relaxační zóny a odpočinkové buňky pro ty, kteří potřebují trochu oddechu. Celým prostorem probíhá stropní kolejnice, která provádí lidi mezi různými pracovními zónami a představuje hravý prvek a interakci s prostorem. Někde kolejnice slouží jako stojan na deštníky hned vedle prácovních stolů jak vystřižených z pláten René Magritta, a v další visí jen prázdné desky na čmárání inspirací.

 V dalších pěti patrech jsme vytvořili sérii týmových laviček, uzavřených a polouzavřených zasedacích místností, otevřených neformálních částí pro setkávání, kabin na soustředění, jednotlivých pracovních karuselů a pracovních salonků . Coffee points byly dostatečně velké, aby mohli přebrat funkci sociálních a jednacích prostor (ovšem nejlepší káva se podává v prvním patře aby každý od ředitele až po poslíčka byl nucen seběhnout dolů a vmísit se do davu ve snaze o získání nejlepšího kofeinu ) . A konečně , místo přeplněné stolu dostal každý svou vlastní schránku s vlastním kusem křídy, aby ji mohl vyzdobit, jak se mu zlíbí.

tým: Ing.arch.Linda Novotná
projekt: Sevil Peach, Londýn
klient: Microsoft
stav: realizace