REKONSTRUKCE RABŠTEJN

NÁVRH A ÚPRAVY

- nástavba nad stávající 1.NP a propojení se stávajícím 2.NP
- vnějšího vzhledu domu
- nového vstupu do domu
- rekonstrukce interiéru 2.NP

NÁSTAVBA

Nástavba o velikosti 8x5,1 m je navržena na střechu stávajícího 1.NP. Nová hmota se sedlovou střechou o rozměrech 13,4x5,1 m je vetnuta do stávajícího 2.NP. Průnikem těchto dvou hmot se původní obytný prostor v 2.NP otevírá v interiéru do krovu nástavby. Propojuje je pět schodů umístěných podél okna obytného prostoru. Nástavbu zpestřuje prostor s výhledem do nebe, který je v těsném kontaktu s gaučem a tvoří jakousi „pec“. Dále je zde koupelna, ložnice a relaxační prostor s pobytovým oknem, který nabízí ojedinělý výhled do přírody. Umístěním nové hmoty vzniká na střeše prostor pro střešní terasu a květníkovou zahradu. Nabízí tak výhled do širokého okolí.

VNĚJŠÍ VZHLED

Vnější vzhled stávajícího domu je navržen ve světle šedé omítce v kombinaci s dřevěnou fasádou nástavby a dostavby vstupu. Nerovnost a nepravidelnost rozmístění okenních a dveřních otvorů je doladěna tmavším stupněm šedé omítky - barva antracit.

REKONSTRUKCE INTERIÉRU 2.NP

Vstupní chodba je na pravé straně lemována šatními skříněmi a novou příčkou dělící chodbu od kuchyně. Skříně, příčka a kuchyňská linka nedosahují plné výšky až ke stropu, ale pouze 2,2m. Dochází k odlehčení a většímu propojení mezi těmito prostory. Dveře vedoucí do suterénu budou stejně jako další dveře do šatny, koupelny a pokojů nově ztvárněny.

 

tým: Ing.arch.Linda Obhlídalová
projekt: LONOCO
klient: soukromý investor
stav: studie